Wierzejski o WOŚP

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
priAm

2007-01-14 23:41:48

Mam do Was pytanie. Skąd biorą się tacy kretyni, jak poseł Wierzejski?! Oto cytat z Wojtka:

A słyszałem, że Fundacja Owsiakowa potrąca sobie do 10 % za zorganizowanie akcji. Od np. 30 milionów daje to 3 miliony zł. Dodatkowo z części „utargu” organizuje latem spęd młodzieży, który nie ma wiele wspólnego ze „szlachetną rozrywką” (alkohol, narkotyki). Do tego lansowane jest jako ideologiczna otoczka całej akcji - hasło „Róbta, co chceta”, które wcale nie pomaga wychowywać młodych ludzi w szacunku dla ładu moralnego, a na pewno kwestionuje takie pojęcia wychowawcze jak: wymagania, dyscyplina, samo-wyrzeczenia, odpowiedzialność itp. Czyni się z WOŚP jakąś formę nakazanej nowej religii. Każdy ma w nią wierzyć i nie ma prawa do zdania odrębnego. Oto czytamy w serwisach, że najmłodszy wolontariusz miał zaledwie 22 dni (!). Co to? Nowy chrzest „orkiestrowy” dla niemowlaków? Z prawdziwą gorliwością w wykonaniu fanatyków Owsiakowych miałem dziś do czynienia osobiście.

żródło: [url=http://wiadomosci.onet.pl/1465133,11,item.html]onet.pl[/url]

__

Użytkownik
RagnaRock

2007-01-14 23:48:42

hipokryzja, rotfl

__

Użytkownik
TroPtyN

2007-01-15 01:16:38

Te oszołomy i LPR coraz bardziej mnie denerwują. Zaślepieni, zakompleksieni egocentrycy, naziści i być może sataniści. ;) Mam ochotę obić im wszystkim mordy. :<

Wierzejski pewnie wolałby, by pieniążki szły na Rydzyka i kościółek. Tylko jaki z tego byłby pożytek?

__

Użytkownik
unit10

2007-01-15 04:54:06

Wystarczy że dadzą całą uzbieraną kwote do banku na dany procent. Wiadomo że na sprzęt medyczny takiej wartości są przetargi więc pieniądze rosną, wystarczy żeby to potrącili do siebie :)

__

PRO
Lucas

2007-01-15 06:20:26

Po pierwsze - jest statut orkiestry i jest to uregulowane.

Po drugie - jest to 8 %.

Po trzecie, owsiak tak bieze ponizej 8%

To jest retoryka rydzyka - ktorego trafilo jak sie dowiedzial ile wosp bieze dla siebie.

Czy to dobrze? Ludzie - owsiak z 1 zl przejada 5 gr, a ile panstwo? 50 gr.

__

PRO
Lucas

2007-01-15 06:21:54

Wydaje mi ze tak robia.

Ale to jest to samo - na koncie dojda do kilku procent.

__

VIP
cwir3k`

2007-01-15 08:06:46

bierze..

__

Użytkownik
e2

2007-01-15 08:24:36

Może i bierze te 8 czy 10% - ale przecież do cholery on musi za coś opłacać to wszystko, płacić podatek, drukować ulotki. Przecież nie każdy robi coś dla WOŚP za darmo. Eh mamy tych polityków jak z koziej d*pu trąba ;/

__

Użytkownik
w1n

2007-01-15 08:36:58

Trzymając pieniądze na koncie w naszym kochanym kraju, TRACI SIE, a nie zyskuje.

__

VIP
priAm

2007-01-15 08:38:23

no pewnie, zrobił dla innych ludzi znacznie więcej, niż ktokolwiek na Wiejskiej mógłby to sobie wyobrazić, powinni chylić mu czoła, a nie wytykać to, że on też musi żyć

__

Użytkownik
saBek

2007-01-15 11:42:40

Każdy ma swoje zdanie. Dla mnie całe te WOŚP jest wkur*******. Nie mogę sobie spokojnie pójść do sklepu, bo jakaś banda oblepiona serduszkami odrazu atakuje. Część tej kasy idzie na brudstock, sporą część kradną Ci pożal się Boże wolontariusze za co wielki chuj im w dupe. Sam Owsiak to frajer jakich mało.

Jak chce pomóc potrzebującym to kupuje świece caritasu. Nigdzie się nie lansuje z młodzieżowym slangiem, ani nie oblepiam serduszkami, a jestem pewny, że ta kasa trafi tam gdzie trafić miała.

__

Użytkownik
Teoś

2007-01-15 12:53:24

Po części masz racje, ale ja bym to 'ubral' w delikatniejsze słowa ;-P

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-01-15 13:08:23

idiota

facet zrobil dla dzieciakow wiecej niz ktokolwiek w tym kraju. nie wiem co pan wierzejski chce w tym momencie osiagnac. 27 mln, z 30 to raczej niemala czesc.

__

VIP
V!ct!M

2007-01-15 13:45:52

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w wyborach na prezydenta Warszawy Wojtek zdobył chyba mniej głosów niż ten od partii krasnoludków ;]]]]]]]

W Radiu Maryja to co roku ich ulubiony temat i to żadna nowość, że to banda debili i hipokrytów. Pamiętam, jak kiedyś zadzwonił jakiś koleś z tekstem: ~"Ja będę wdzięczny Jurkowi Owsiakowi do końca mojego życia, bo to właśnie dzięki niemu żyje moje dziecko. Gdyby nie on i WOŚP, mój syn już kilka lat temu by nie żył"... No i oczywiście konsternacja wśród zebranych w studiu klech... "tak, tak, proszę Pana, myślę, że to nie jest rozmowa na nasz temat, dziękujemy za telefon". Rozłączony :DDD

__

VIP
samolot

2007-01-15 13:47:01

jak ja widze te komentarze to mnie w dupie szczyka
wolisz kupic swiece caritasu? czarni kradną najwięcej w tym kraju

won od owsiaka, co ci przeszkadza woodstock? byles na chociaz jednym?
moi znajomi byli i maja troche inny poglad niz ty, ale twoje zdanie pewnie sie bardziej liczy, bo zobaczyles rezyserkę na trwam

po drugie wątpie zeby owsiak zarabial na tym cokolwiek, nie dali by mu spokoju i juz dawno by w pierdlu siedzial
przykre ale sa ludzie w tym kraju którzy zazdroszcza mu tego co robi i nie znoszą konkurencji

po trzecie myslisz ze przygotowanie calej tej machiny trwa jeden dzien?
zapieprza przy tym pol roku a niedowiarki widzą tylko efekt koncowy

__

Użytkownik
grubka

2007-01-15 14:31:11

miło było Cie poznać.... :D

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-01-15 14:59:46

A niech bierze nawet 99% ze zorganizowanej akccji. Nawet 1% to juz sukces ;)

__

VIP
cwir3k`

2007-01-15 15:38:10

?

__

Użytkownik
e2

2007-01-15 15:57:36

Zapewne chodzi o to, że odważyłeś się poprawić Lucasa (nie wiem co w tym dziwnego). Stąd taki komentarz grubki, gdyż wiadomo jaką Lucas ma reputację.

__

Użytkownik
Rychoo

2007-01-15 16:11:30

pierd*** ten komuch !

__

Użytkownik
rambiak

2007-01-15 16:13:29

A mnie najbardziej rozbawilo to zdanie "Oto czytamy w serwisach, że najmłodszy wolontariusz miał zaledwie 22 dni (!). Co to? Nowy chrzest „orkiestrowy” dla niemowlaków?" ... moze mi ktos wutlumaczyc co i komu pan Wierzejski chcial tu zarzucic ? Z tego co wiem to owe 22 dniowe dziecko zyje tylko dzieki aparaturze zakupionej przez WOŚP . Co wiec w tym takiego oburzajacego ze jego matka postanowila wraz z nim w ramach wdziecznosci zbierac pieniadze do puszki dla organizacji dzieki ktorej zyje jej dziecko ?

__

Użytkownik
grubka

2007-01-15 16:19:33

ojej ojej ...

__

Użytkownik
saBek

2007-01-15 16:53:03

,,czarni kradną najwięcej w tym kraju"

Widziałeś kiedyś, jak kradną? Może zgłoś się na psiarnie? Czy poprostu bazujesz na swoich autorytetach z gazetki wyborczej i Jurku Owsiaku?

,,won od owsiaka, co ci przeszkadza woodstock?"

Dużo mi przeszkadza. Banda lewacko-anarchistycznego ścierwa taplająca się w błocie, do tego ciagle broniona przez media, bo jak to o Owsiaku powiedzieć coś złego ? Przecież on zbiera pieniądze na dzieci !

,,po drugie wątpie zeby owsiak zarabial na tym cokolwiek, nie dali by mu spokoju i juz dawno by w pierdlu siedzial"

Wątp sobie dalej, tylko człowiek naiwny może mieć jakieś wątpliwości. W życiu nikt nic nie robi bezinteresownie.

__

VIP
samolot

2007-01-15 16:56:59

owszem ma etat ale watpie zeby mozna bylo go uznac bogatym czlowiekiem
a wracajac do woodstocku, jak juz mowilem znajomi tam byli i maja inne zdanie
ty nie byles i wydajesz opinie, chcesz cos jeszcze dodac?

a co do kosciola
jakbys nie placil podatkow i wszystko mogl wytlumaczyc ze ktos w niedziele rzucil na tace tez bys byl podejrzany
przejedz sie na plebanie albo gdzies i zobacz jacy to biedni ludzie są

__

Użytkownik
unit10

2007-01-15 17:04:54

No bo to jest nasza, polska mentalność. Komuś się uda to trzeba mu zazdrościć, wwiercić mu dziure w dupie żeby nie miał tak maślanego życia. Ktoś jest bogaty to trzeba od razu powiedzieć że ukradł, oszukał etc.

Takie coś jest nie do pomyślenia np. w USA. Clinton odchodząc z prezydentury kupił dom o wartości 1mln$ i nikogo to nie dziwiło, wszyscy się cieszyli, w końcu był on prezydentem i mu się coś należy. Zresztą osoby które startują w wyborach nie mogą być biedne..
Kiedyś na pewno dojdziemy do takiego myślenia.

__

Użytkownik
orlikoVsky

2007-01-15 18:03:16

Zresztą osoby które startują w wyborach nie mogą być biedne..
podobnie gadał poseł Misztal, tylko, że on oprócz kasy nie ma nic w głowie i jest zwykłym bucem :)

__

Użytkownik
unit10

2007-01-15 18:07:52

Już nie poseł :)) Z tym że nie ma nic w głowie to się nie zgodzę. Jeśli potrafił dorobić się milionów za granicą to znaczy że coś tam jednak ma. A to że udaje nowobogackiego i chce się pokazać w "domu" to inna sprawa ;-)

__

ex-Redaktor
exilek

2007-01-15 19:11:28

na drzewo panie wierzejski :)
LPR próbuje znów przypodobać się Radiu Maryja i dlatego krytykuje WOŚP, tylko ciekawe o ile tysięcy mniej by nas było gdyby nie Owsiak. A Woodstock to podziękowanie dla wolontariuszy i reszty ludzi za ich prace przy orkiestrze, no chyba ze ja czegoś nie wiem :)

__

VIP
-=eXe=-

2007-01-15 19:23:46

bez przesady...

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

Użytkownik
orlikoVsky

2007-01-15 19:31:34

No fakt, źle to ująłem. Miałem na myśli jego intensywne politykowanie i próby zwrócenia na siebie uwagi :)

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-01-16 18:24:13

wiesz teoretycznie on moze powiedziec to samo co ty, ze jego znajomi z tv trwam tez tam byli xD

A tak wogole to nie wiem poco sie przejmujecie takim polglowkiem z LPR-u, ktore ma 1,8% poparcia xD Conajwyzej mozecie mu poswiecic 1,8% tego co piszecie na esports wtedy bedzie dla niego wystarczajaco duzo. Przeciez on to mowi poto tylko zeby onim gadali a w rzeczywistosci ma w dupie, owsiaka, was, rydzyka i caly swiat byle kasa leci za posła.

__

Użytkownik
cod`solar

2007-01-16 19:01:19

o rly?

__

Użytkownik
w1n

2007-01-16 21:18:13

YA RLY

__

Użytkownik
neoxs

2007-01-16 22:19:11

WOŚP rulez !

Owsiak na idola..... i tyle powiem :P

__

Użytkownik
Raptil

2007-01-18 19:14:27

@ #14
Tak, przeszkadza mi woodstock w kazdym sensie...Przeszkadza mi tez kultura ktora tam sie spotyka : ).

Po drugie: Ludzie nakradli 100000x niz Owsiak (jezeli wogole) i do tej pory traktowani sa jak narodowi bohaterowie : ).

Po 3: Caritas jest instytucja ogólno swiatowa i pomaga tam gdzie najbardziej trzeba : ). (pomyliles pojecia chyba?)

BIERZE NA PEWNO ! Tylko ile ?

__

Użytkownik
obni

2007-01-18 19:20:34

no dobra bierze te 8 % ale 92 % przekazuje na sprzet :) w koncu za coś musi zyc :)

__

Użytkownik
t2

2007-01-21 15:14:34

Co jakis czas ktos wrzuca na forum wypowiedz Giertycha, Leppera, Wierzejskiego czy innego populisty i zawiazuje sie "polityczna" dyskusja. Jaki sens ma analizowanie takich wypowiedzi? To jest gra pod wyborcow, to nawet niekoniecznie musi sie pokrywac z jego wlasnym zdaniem, a wy chcecie prowadzic na ten temat merytoryczna dyskusje. Polityka to teatr. Wierzejski mowi to co chca uslyszec jego wyborcy, przy okazji WOSPu mial okazje, zeby przypomniec sie troche wyborcom.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

9205 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie