Chciałbym sobie polatać...

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Tymek

2007-01-04 16:15:18

Pożyczyłem joystick od kolegi i mam pytanie do was. Czy może zna ktoś z was jakieś dobre symulatory samolotów (myśliwce, ew jakieś boeingi ;D)?

Czy Microsoft Flight Simulator rzeczywiście jest taki fajny? Jaka jest najnowsza wersja? Słyszałem, że są różne edycje, w jednych lata się samolotem pasażerskim, w innych jakimiś myśliwcami czy cuś ;D.

A może jakieś kosmiczne shootery, żebym poczuł się jak Skywalker? Zrobili kiedyś jakiś grywalny shooter w świecie sw?

BTW: Przy okazji zapytam... może ktoś wie jak się robiło spację na klawiaturze numerycznej?

__

Użytkownik
e2

2007-01-04 16:25:50

tylko i wyłącznie MS flight simulator - na inne się nie oglądaj...

__

Użytkownik
vh

2007-01-04 16:42:01

SW?
Seria X-wing.

__

VIP
Hakan

2007-01-04 17:19:56

Podpisuje sie obiema rekami i nogami. No chyba ze chcesz sie pobawic w jakies "arcade" z zerowym poziomem symulacji. W przeciwnym wypadku MS Flight Simulator. Nie wiem jak z FS X (pod wzgledem wymagan) ale 2004, na komputerze jak w profilu, chodzi bardzo przyjemnie - aczkolwiek nie ma jakis super wodotryskow.

Co do samych samolotow - jesli sie wkrecisz w FSa - zobaczysz ile frajdy przynosi latanie sama Cessna czy jakims innym malym samolocikiem. Duzy Boeing - fajne, ciekawe, duze - ale co z tego, jesli nie umiesz tym poprawnie latac. A w FSie o to chodzi (choc mozna i sie pobawic w extremalne sytuacje).

FS to takze nawigacja - ja odkrylem zabawe na nowo, wlasnie poprzez zapoznanie sie z nia, jest jeszcze Air Traffic Control (choc ograniczony) - ale jak ktos chce na prawde - to sa osoby (czasem takze zawodowi kontrolerzy lotow - jesli jeszcze im sie chce po pracy ;) ) ktore poprowadza ciebie i twoj samolot tak jak to sie robi na prawde.

Poza tym FS jest jak Quake (moze modow nie ma - choc nie jestem pewien ;) ) ale jest masa nowych samolotow do sciagniecia (niejednokrotnie lepszych niz oryginalne od MS) - chcesz polatac SR-71 Black Birdem, Boeingiem 747-400, Concordem, polska Wilga, rosyjskim SU, niemieckim ME-262 - prosze bardzo, sa lotniska (scenerie), specjanie przygotowane przygody i inne...

A jak sie wciagniesz i bedziesz mial duzo kasy (a bedziesz bal sie latac normalnie) mozesz sobie zbudowac caly kokpit pilota z pelna elktronika - a FS ci to obsluzy. (nie mam czasu juz bo poszukalbym odpowiednich linkow aby to pokazac)

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
Kaleem?

2007-01-04 17:28:45

Ił 2 Sturmovik. nie przepadam za symulatorami iale moj ojciec w to dziabie i jest calkiem calkiem. wlasnie na gwiazdke kupilem mu Joya :)

__

VIP
Pajda

2007-01-04 17:50:29

Flanker 2.0 / 2.5 (2.5 to z dodatkiem), mozna dostac w taniej serii
Lock On Modern Air Combat tez warto

Z SW to X-Wing vs Tie Fighter zdecydowanie najlepszy. Z nowszych kosmicznych specjalnie w nic nie gralem, Tachyon jedynie i byl calkiem znosny, choc nie skomplikowany.

__

Użytkownik
Tymek

2007-01-04 20:05:38

Dobra to MS Flight Simulator to będzie raz.

Ale chciałbym też pograć w coś gdzie postrzelam, taką luźniejszą arcade'ówkę. Może IŁ będzie w sam raz :->.

Szkoda, że ta seria x-wing trochę strata, kuje po oczach troszkę... Jeśli chciałbym postrzelać w kosmosie to w co mo0gę zagrać? :->

__

Użytkownik
icee

2007-01-04 20:39:47

ił to nie jest luźna arcade'ówka ;]

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-01-04 21:09:45

z takich przyziemnych arcadowek to polece obydwie czesci Pacific Warriors (polska produkcja), jezeli zas chodzi o strzelanki w kosmosie, to Starmageddon 2 oraz BANG (chyba tak to sie nazywalo :]).

z komicznych symulatorow, to przede wszystkim Freespace.

__

Użytkownik
unit10

2007-01-04 21:17:32

MS Flight Simulator na tym podobno szlifowali swoje umiejętności zamachowcy z WTC 9/11..

__

Użytkownik
unit10

2007-01-04 21:18:33

Chcesz nam rozwalić Pałac Kultury czy Sejm? Jak już masz się w coś "wbijać" to proponuje Sejm ;-d

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-01-04 21:21:23

USA zostalo pokonane wlasna bronia...?

__

VIP
Hakan

2007-01-04 21:21:55

W pamieci utkwily mi zdjecia z telewizji, gdzie ktos wlecial wlasnie we Flight Simulatorze Boeingiem w WTC. A sam MS po calym zdarzeniu wypuscil patcha, ktory usuwal z "gry" WTC.

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
unit10

2007-01-04 21:30:17

Dokładnie o tym samym fakcie pomyślałem.

__

Użytkownik
666-gad

2007-01-04 21:33:41

Wez 3 dropsy i wystarczy ci sam joystick bez gry :Asasda

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-01-04 22:00:08

FreeSpace2, ta gra ciagle zyje a grafa imo znacznie lepsza niz w ms flight sim (oczywiscie z pewnymi upgrade'ami i modami) ;]

__

Użytkownik
Tymek

2007-01-04 22:51:03

Gdzie znajdę takie mody i upgrade? ;D

__

Użytkownik
SpOoN_Frager

2007-01-04 23:53:02

Spacja w DOS'ie ==> ATL + znak z tablicy ASCII

http://www.asciitable.com/asciifull.gif

W tym przypadki ATL+3+2

gl

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-01-05 01:50:53

Och, jest sporo stronek z tego typu stuffem. Szukaj a znajdziesz ale jesli bardzo ci zalezy to sprobuje odnalezc te stronki. W piatek beda na sete ;p

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-01-05 13:44:29

Mam! Tu masz stronke ;]
http://scp.indiegames.us/news.php

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

29 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie