Pomnik naziolowi?

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
RomaNn0

2006-11-12 20:31:33

Tak szczerze mówiąc, to nie bardzo rozumiem jak można odczuwać niechęć do żydów, czarnoskórych, arabów czy polaków. Ale cóż, nie wszystko chyba muszę rozumieć...

A tak BTW: może darmowe zioło dla nacjonalistów wszystkich państw (także Izraela) uczyniłoby świat piękniejszym ^^

__

VIP
RomaNn0

2006-11-12 20:32:54

aaahahahhahahhaahahahahhahahhahahahahhahahahahahahahhahahaha, k?

sorry ale nie mogłem się powstrzymać ^^

__

VIP
overeq

2006-11-12 20:33:42

tu nie chodzi o to co sie powie na zydow, bo nie ocenia sie calej glupy tylko pojedyncze jednostki jestli jakies zachowanie "zyda" jest godne jakies tam kary/nagany/srany/dupany to mowimy ten jesten jest zly a nie zydzi to cwaniaki skapce i oszusci. ja np. nie lubie byc uwazany przez ludzi z zagranicy za zlodzieja i pijaka ktorym nie jestem ale co tam, zamiast przerwac ten obled ciagniemy go, slodkosci

__

VIP
overeq

2006-11-12 20:38:11

wiesz dla mnie jest to jasne, nie jestem rasista ale coponiektorych doskonale rozumiem(ich niechec jest usprawiedliiona)ale wielkim bledem jest oceniac wszystkich przez to ze pozostale 50% jest nie ok... ja bylem we francji i nagralem jakis tam niewielkich ale jaksi uprzedzen do spoleczestwa arabskiego, w niemczech do turkow a obstawiam ze jak pojade w tym roku do usa to nabiore do ludzi o ciemnym koloze skory, bo jak tu nie nabrac uprzedzen do ludzi ktorzy najchetniej yb cie okradli i zabili jak wejdziesz na ich dzielice. ale to nie w ich zachowaniu lezy blad, kraje jak francja czy usa (francja z maroka i reszty sowich koloni za to usa z calej afryki) nabrali robotnikow i sami skazali ich na prace fizyczna nie dajac dostepu do nauki, co ma sie dziac na osiedlach we francji gdzie panstwo daje samo przywolenie na to dajac takie socjale za ktore mozna zyc spokojnie bez zadnego wysilku, narobic dzieciakow i jehac za socjal za nie... jak dla mnie tu potrzeba rewolucji nie w styly wytepimy ich wzystkich ale damy im mozliwosc zyc i funkcjonowac jak to kazdy CZLOWIEK powinien moc...

__

VIP
RomaNn0

2006-11-12 21:59:31

Spójrzcie drodzy czytelnicy na tę wypowiedź powyżej. Można się wypowiadać kulturalnie i rozsądnie na tak śliski temat? Można. Niestety, niektórzy jeszcze o tym nie wiedzą... (k?)

__

Użytkownik
twoonesix

2006-11-12 22:57:17

mam z nim do czynienia już dłuzej, podobnie jak kolega. grozi mi juz z pół roku, że mnie pobije i takie tam. w innym topicu tutaj pisał fajne rzeczy o gejach, których to według niego trzeba leczyc/eksterminować/izolować (niepotrzebne skreslic, nie pamietam dokladnego zwrotu). i tak dalej, ogolnie czlowiek jest alternatywny, nie obchodzi go oficjalna historia swiata (autorstwa pewnie zydow i lewactwa), medycyna, ogolnie wiedza. on ma swoja, jedyna sluszna prawdziwa posrana wizje swiata.

__

Użytkownik
n4rf

2006-11-12 23:05:57

macie wiele wspolnego

__

Użytkownik
unit10

2006-11-12 23:06:05

dokładnie, spędziłem w Egipcie 3 mięsiące razem z kumplem tam pracowaliśmy i tez mieliśmy "obawy" co do arabów, skończyły się one jak zaprosili nas na impreze z sziszą(jednak bez tytoniu a z lepszą zawartością)...Po tym moge powiedzieć że zajebiste ziomki są z arabów :-DD

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2006-11-12 23:49:47

oj nie boj sie :) Policja nie śledzi tego forum ;] a kto wie ?:PPP

__

Użytkownik
khaard

2006-11-13 06:38:04

Przemoc niestety nic nie rozwiąże, jakiekolwiek ktoś miałby poglądy. Co do wiedzy czy też nauki - jestem ateistą, ale nie darzę nauki bezkrytyczną ufnością - w latach dwudziestych ubiegłego wieku wieszano za głoszenie teorii ewolucji, dzisiaj jest wręcz przeciwnie. Ogółem wyposażyłem się w pewien dystans do świata. Pozdrawiam.

__

Użytkownik
Sprzatacz

2006-11-13 12:54:08

Generalnie srodowisko narodowcow jest podejrzane i nalezy je monitorowac, chocby chlopaki z mw i ich gesty z podniesiona dlonia gdy rzekomo piwo zamawiali etc etc.
Co do meritum, Roman Dmowski oczywiscie zasluguje na miejsce w podrecznikach, naszej historii ale jak to ktos bardzo ladnie napisal/powiedzial nie zasluguje na pomniki.

__

Użytkownik
westlan

2006-11-13 13:47:34

to moze ja sie wypowiem na temat a nie tak jak wiekszosc od niego odejde.

mianowicie jezeli chodzi o pomniki to sama idea ich stawiania pierwotnie miala byc taka iz prawo do postawienia pomnika miala miec tylko osoba ktora za zycia krzewila wartosci ogolnoludzkie [dobre] oraz przyczynila sie bardzo do rozwoju panstwa/narodu/spolecznosci i bynajmniej niebyla to osoba kontrowersyjna, bardziej posiadajaca w pewnej mierze nieskazitelny zyciorys, a przynajmniej wiecej cech i czynow dobrych niz tych kontrowersyjnych. powinnismy takze pamietac ze pomnik powinien wywolywac raczej pozytywne skojarzenia u obywateli, niz mieszane

co do pana dmowskiego to mysle ze on taka postacia jednak niebyl, tzn zrobil wiele dla naszego kraju i niewatpliwie byl patriata za co nalezy mu sie szanowane miejsce na kartach histori natomiast pomnika bym mu niepostawil [patrz ostatnie zdanie akapit wyzej]

to tak jakby za 20 lat postawic pomnik giertychowi, bez watpliwosci powiem ze jest on patriota i to wielkim - jednak czy u wiekszosci z nas budzi pozytywne skojarzenia? sami sobie na to odpowiedzcie bo jest on spadkobierca teori dmowskiego [ja osobiscie go nienawidze co nieznaczy ze niepotrafie stwierdzic iz jest patriota]

__

Użytkownik
LaM

2006-11-13 13:55:21

Kiedyś przeczytałem bardzo interesująca wypowiedz socjologa.

"Każdy europejczyk ma w genach nienawiść do żydów"

__

VIP
Konri1991

2006-11-13 14:59:22

U większości z nas, a Polska to Polska czy Polska to Żydzi?
Słuchaj, mam kolegę Żyda, naprawdę w wielu sprawach mi pomógł, jest świetnym gościem, ale w momencie, gdy czytam informacje, że Organizacja Żydowska z USA wysłała list do jakiejś małej parafii w Polsce, że jakaś część mszy była nastawiona "antysemicko" to chce mi się zarazem śmiać i płakać...wiele takich przykładów mógłbym przytoczyć. Ostatnio zaatakowali jakiegoś rabina, krzycząc bodajże "Polska dla Polaków", ok, ale czy to powód do twierdzenia, że Polska jest nastawiona negatywnie do do Żydów? Dlaczego nie mówi się o tym, że gdzieś został pobity Niemiec? Skoro mamy być równi to bądźmy równi dla wszystkich. Powiedz, gdyby zabito kilka milionów Polaków podczas II Wojny Światowej, czy Polska w przeciągu kolejnych przynajmniej 100 lat miała chęć podejmowania jakiejkolwiek walki?! Widzisz, im więcej dowiadujemy się o ilości zabitych Żydów podczas Holokaustu, tym, mam wrażenie, są oni bardziej szczęśliwsi...ile można czerpać z jednego źródła - Holokaustu? (Żeby nie było, nie zaprzeczam jego istnieniu)

__

VIP
Konri1991

2006-11-13 15:02:26

U większości z nas, a Polska to Polska czy Polska to Żydzi?
Słuchaj, mam kolegę Żyda, naprawdę w wielu sprawach mi pomógł, jest świetnym gościem, ale w momencie, gdy czytam informacje, że Organizacja Żydowska z USA wysłała list do jakiejś małej parafii w Polsce, że jakaś część mszy była nastawiona "antysemicko" to chce mi się zarazem śmiać i płakać...wiele takich przykładów mógłbym przytoczyć. Ostatnio zaatakowali jakiegoś rabina, krzycząc bodajże "Polska dla Polaków", ok, ale czy to powód do twierdzenia, że Polska jest nastawiona negatywnie do do Żydów? Dlaczego nie mówi się o tym, że gdzieś został pobity Niemiec? Skoro mamy być równi to bądźmy równi dla wszystkich. Powiedz, gdyby zabito kilka milionów Polaków podczas II Wojny Światowej, czy Polska w przeciągu kolejnych przynajmniej 100 lat miała chęć podejmowania jakiejkolwiek walki?! Widzisz, im więcej dowiadujemy się o ilości zabitych Żydów podczas Holokaustu, tym, mam wrażenie, są oni bardziej szczęśliwsi...ile można czerpać z jednego źródła - Holokaustu? (Żeby nie było, nie zaprzeczam jego istnieniu)

__

Użytkownik
no1se

2006-11-13 16:09:28

wiesz czemu jestes smieszny? bo mowisz o kulturze w momencie, kiedy popierasz ideę autora tego topicu - czyli ZNISZCZENIE owego pomnika.

c.d. znajomosci historii - naprawde, proponuje pouczyc się po pierwsze o tym CO Dmowski zrobił dla Polski (dzięki niemu dziś nie nazywasz się fritz johann wolfgang), a przy okazji poznaj realia polskie w wieku XIX i wczesnym XX - co żydzi robili w Polsce. I jak się zachowywali wobec polaków. Co zresztą nie zmieniło się aż do czasów powojennych (II WŚ).

__

VIP
RomaNn0

2006-11-13 17:30:57

Pomijając kwestię poglądów (bo mam je diametralnie inne od Ciebie) czepiam się Ciebie bo chodzi mi o sposób w jaki się wypowiadasz. overeq też ma inne poglądy ode mnie, a nie obraża mnie w dyskusji, a ty rzucasz tekstami w stylu zamknij pysk, co jest zdecydowanie chamskie i ośmiesza przede wszystkim Ciebie jako poważnego rozmówcę.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-11-13 18:28:31

dla mnie Dmowski to taki Hitler "dla ubogich". Czy niszczenie pomników Hitlera byłoby brakiem kultury? Swoją drogą, jakby na to nie spojrzeć, Hitler też dzwignął niemcy z kryzysu. Ogólnie fajny chłopak był, prawdziwy patriota, mąż stanu.

Co do gdybania "co by było gdyby" i twojej rzekomej wypasionej wiedzy historycznej :DD, zwisa mnie co zrobil dla Polski ktos taki jak on. jego niektore "dziela" i poczynania (ktorych zaprzeczyc nie sposob) w moich oczach dyskwalifikuja go.

"I jak się zachowywali wobec polaków. Co zresztą nie zmieniło się aż do czasów powojennych (II WŚ)."

Czyli fajnie, że Niemcy wybili Żydów?

__

Użytkownik
no1se

2006-11-13 20:35:43

Ohh, jak zapewne sam rozumiesz - post był napisany pod wpływem emocji. Mea maxima culpa. Aczkolwiek nadal uważam, że ktoś ze znikomą wiedzą na dany temat powinien siedziec cicho.

__

Użytkownik
no1se

2006-11-13 20:43:39

No i zdanie "zwisa mi co zrobil dla polski" dyskwalifikuje cie jako rozmowce. Gdyby nie on, to by cie tu nie było, cieszysz sie? Jesli tak to popelnij samobojstwo i wyjdzie na jedno.

Nie uwazam zeby mordowanie jakiegokolwiek narodu było pozytywne, jest natomiast jedno ale - wielu Polaków nienawidziło żydów za to co robili. Nadal nie wiesz o co chodzi? NO TO JAK CHCESZ DYSKUTOWAC NA TEN TEMAT?

Porównanie do hitlera jest jak najbardziej niewłaściwe, wszakże Dmowski bronił swojego kraju, a hitler był agresorem.

Owszem, poglądy Dmowskiego były i są kontrowersyjne, chociaż wtedy nienawisc do żydów, której tak się uczepiłeś, była - jak juz wspomniałem - uzasadniona.

Po prostu stary jesteś kolejnym dzieckiem propagandy, które krzyczy populistyczne hasła i jedzie na fali "tolerancji", nie mając pojęcia o czym tak naprawde mówi.

Zrozum do cholery, że pomnik został wystawiony WLASNIE ZA ZASLUGI DLA POLSKI, które tak bardzo ci zwisają. Polska też ci zwisa? WYJEDZ!

I sprawa ostatnia: skoro jestes taki TURBOTOLERANCYJNY to ZACZNIJ tolerowac poglądy innych, szczególnie, że zapewne 99% z nich cie nie dotyczy.

__

VIP
forest

2006-11-13 23:44:15

chcialem w ten sposob podkreslic eufemizm :)

__

Użytkownik
bekoo

2006-11-14 17:21:02

Hmmm pomiając to że ten news jest bezdennie glupi (bez obrazy, coś a'la gazeta "Fakt") to zastanawia mnie czy forma "Pomnik naziolowi?" jest prawidłowa?

__

Użytkownik
bekoo

2006-11-14 17:28:31

"Powiedz, gdyby zabito kilka milionów Polaków podczas II Wojny Światowej," - podczas II Wojny Światowej zagineło ~50% Polaków.
Zydzi boją się o siebie i nie dziwie się im że napisali coś tam o antysemitach. Żydzi jakoś podczas swoich obrządków religinych raczej nie wygłaszją antychrześcijańskich poglądów........ ale coż widać jesteś swietnie zapowidającym się moherowym beretem :P xD

__

Użytkownik
bekoo

2006-11-14 17:30:42

"Powiedz, gdyby zabito kilka milionów Polaków podczas II Wojny Światowej," - podczas II Wojny Światowej zagineło ~50% Polaków.
Zydzi boją się o siebie i nie dziwie się im że napisali coś tam o antysemitach. Żydzi jakoś podczas swoich obrządków religinych raczej nie wygłaszją antychrześcijańskich poglądów........ ale coż widać jesteś swietnie zapowidającym się moherowym beretem :P xD

__

Użytkownik
bekoo

2006-11-14 17:33:52

"Polska też ci zwisa? WYJEDZ!" nawet nie wiesz jak bardzo mi zwisa, a ty mówiąc o poszanowaniu poglądów do kogoś sam byś zaczoł je szanować......

__

Użytkownik
no1se

2006-11-14 18:15:56

toleruje poglądy, ale nie toleruje, kiedy ktos wypowiada sie na temat, o którym nie ma pojęcia, co więcej - wypowiada negatywnie, kreuje wizerunek taki, a nie inny. A jak bardzo zwisa ci nasz kraj - widac po ortografii.

__

Użytkownik
saBek

2006-11-14 18:22:43

Merytoreczny sens twojego komentarza jest tak niski, że aż śmieszny.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3311 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie