Czy Romuś ma mature ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
kamesein

2006-08-01 19:18:24

Czy temy typowi juz naprawde odbilo ? Chce, aby amnestia objela matury z zeszłego roku. Za pare dni matura bedzie warta tyle co kapsel od piwa.

__

VIP
forest

2006-08-01 19:33:41

niestety, chyba juz jest tyle warta...

moge sobie tylko wyobrazic, co teraz czuje moj kumpel, ktory w zeszlym roku nie zdal niemca i musial rok siedziec w domu na garnuszku rodzicow (po LO bez matury naprawde trudno znalezc jakas prace) i dopiero w styczniu zdal. a ktos kto nie zdal w tym roku pojdzie sobie po porstu we wrzesniu po papier i ma wszystko w d***.

ale jest nadzieja, ze od przyszlego roku uczelnie beda robic znowu egzaminy wstepne na studia, tylko pojawia sie pytania: jaki ma wiec sens wprowadzenie nowej matury? skoro i tak bedzie wszystko po staremu...

__

VIP
forest

2006-08-01 19:33:00

moge sobie tylko wyobrazic, co teraz czuje moj kumpel, ktory w zeszlym roku nie zdal niemca i musial rok siedziec w domu na garnuszku rodzicow (po LO bez matury naprawde trudno znalezc jakas prace) i dopiero w styczniu zdal. a ktos kto nie zdal w tym roku pojdzie sobie po porstu we wrzesniu po papier i ma wszystko w d***.

ale jest nadzieja, ze od przyszlego roku uczelnie beda robic znowu egzaminy wstepne na studia, tylko pojawia sie pytania: jaki ma wiec sens wprowadzenie nowej matury? skoro i tak bedzie wszystko po staremu...

__

VIP
forest

2006-08-01 19:33:57

__

Użytkownik
e2

2006-08-01 19:42:40

a co ma zrobić? Gdybyś nie zdał rok temu teraz darłbyś ryja żeby zeszłoroczni też dostali papier bo tak będzie fair!

__

VIP
forest

2006-08-01 19:47:06

chcesz wiedziec co ma zrobic? podac sie do dymisji, zapakowac sie w paczke i wyslac do Honolulu ;x

juz sam pomysl, zeby wydawac swiadectwo ludziom, ktorzy nie zdali matury jest chory... moze od razu zrobmy z tego drugi egzamin gimnazjalny? jeszcze kilka lat i poziom edukacji w Polsce bedzie tak zenujaco niski, jak w wekszosci stanow USA. ale przeciez chcemy doscignac zachod - brawo!

__

Użytkownik
adi

2006-08-01 20:12:37

wekszosci :)

__

VIP
forest

2006-08-01 20:17:00

ryby i d2ieciaki glosu nie maja ;-x

__

Użytkownik
adi

2006-08-01 20:54:12

wypie ;)

__

Użytkownik
bytek

2006-08-01 22:22:18

zastanowmy sie teraz co da taka matura tym debilom*?hmm... nic? bo jezeli pracodawca zobaczy, ze dana osoba miala z polskiego czy innego przedmiotu 15% na świadectwie maturalnym to ja pozegna bardzo szybko... no chyba, ze mowimy o stanowisku "wykladowcy" chemii... w biedronce ;C

* tak wg. mnie ktos kto nie zdal matury to debil - zdawalem w tym roku i wiem, ze 30% mozna bylo zrobic bez problemu, bo robily je u mnie w klasie osoby, ktore mialy problem z tym, zeby byc dopuszczonymi do matury...

__

Użytkownik
bgs8

2006-08-01 22:55:48

odp jest prosta =D. bez matury latwiej ministrem byc. ponadto - matura nie zajac nie ucieknie. giertych po swojej kadencji zrobi maturke. zreszta dzieki swojemu pomyslowi nie musi jej zdac =D.

nawet nie chce mi sie komentowac tej calej amnestii. amnestia jedynie kojarzy mi sie z ta dla wiezniow politycznych.

__

Zaufany użytkownik
Seti!!!

2006-08-01 22:57:49

Hehe w USA jest niski poziom edukacji a jest to najbogatsze panstwo swiata, a wiec prowadzona tam polityka edukacyjna sie sprawdze idealnie.
wiec? .... ;P
wnioski jasne

__

Użytkownik
pavo

2006-08-01 23:12:48

jestem wesoly romek na ulicy mam swoj domek, a w nim prad, wode oraz gaz i mature zgarne wraz :D

__

Użytkownik
unit10

2006-08-01 23:22:31

są ludzie którzy za pierwszym razem zdają mature....oczywiście szanujemy ich.

__

Użytkownik
unit10

2006-08-01 23:25:17

umiesz liczyć licz na siebie, nie umiesz to licz na Giertycha :)

__

PRO
Lucas

2006-08-01 23:32:21

I dobrze. Matura dla kazdego.

Uwazam, ze wymogiem zdania matury winno byc umiejetnosc podpisania formularza.

Niech kazdy ma mature!!!

__

Użytkownik
e2

2006-08-01 23:51:57

ja mówię o samej decyzji dla starszych maturzystów, ogólnie to koniu jest powalony i powinno się go do Abu-Dhabi wysłać ;/

__

Użytkownik
guhard

2006-08-01 23:56:21

odpowiadajac na pytanie w komentarzu to wydaje mi sie ze ma. Co wiecej ma dwa magistry. Jeden z prawa a drugi z historii... wiec cos czuje ze w dyskusji zjadłby jakies 90% użytkowników esports.pl... nie obrażając nikogo.

To że raz wprowadził niemądrą ustawe nie czyni to go człowiek głupim...

__

Użytkownik
spEn

2006-08-01 23:58:21

Ale prawda jest taka, ze taka 'giertychowska' matura nic, (lub prawie nic) nikomu nie da. Osoba ktora dostala takie swiadectwo nie dostanie sie na zadna dobra uczelnie, a juz na pewno na studia dzienne.
Sama matura tak na prawde nie stracila duzo na wartosci (porownujac z maturami z przeszlosci) bo stare matury zdawalo duzo wiecej ludzi niz NM. Takze buraki, ktore dostaly mature od Giertycha i tak by ja prawdopodobnie zdaly zdajac stara mature.

__

Użytkownik
unit10

2006-08-02 00:23:10

Mylisz się..osoby które dostaną taką mature pójdą na studia, bo uczelnia musi przyjąć tyle i tyle osób. A pytaniem jest ile taka osoba się tam utrzyma? Na to pytanie zna odpowiedz LPR ze swoim szamanem Giertychem :)

e: btw. Giertych ma wielką głowe jak dynia ;-DDDDDDD

__

Użytkownik
guhard

2006-08-02 01:04:56

to zalerzy czy sie tak dostana czy nie. Skoro nie zdali z jednego przedmiotu to znaczy ze nie byli orłami wiec pewnie nawet nie liczyli na jakies kosmosy... To ze maja teraz mature daje im tylko to ze beda mogli pracowac w warzywniaku czy ch*j wie. Beda też mogli pójść na jakies płatne kierunki/uczelnie. Ale to ze maja papier nie oznacza ze skończa od razu jakas szkołe. A jezeli skończa to musieli sie bardzo przyłożyć do tego.

Wiadomo ze publiczne uczelnie bezpłatne nie sa celem osiaglnym. A jezeli juz ktos sie dostanie to i tak sie moze nie utrzymac bo nie zawsze jest łatwo, gładko i przyjemnie.

__

VIP
rostek

2006-08-02 01:09:28

no tak.. w stanach dzieciaki wnosza bron na teren szkoly, zajebomba poprostu. kazdy wie ze amerykance sa ostro powaleni

__

VIP
Empty

2006-08-02 01:14:23

kai znowu szuka gry jakiejs dla siebie. Jak narazie nie moze chociaz na tydzien zostac przy jednym tytule. A wojek empty mowil ... Guild Wars!

__

Użytkownik
kris90

2006-08-02 01:19:27

chyba zdeka pomyliłeś tematy :D

__

Użytkownik
unit10

2006-08-02 01:28:54

stary nie pij...

__

Użytkownik
spEn

2006-08-02 09:12:26

Dokladnie guard.
Reich: no zgadza sie, ze musi przyjac odpowiednia ilosc osob, ale ta luke wypelnia ludzie ktorzy zdali mature normalnie. No chyba, ze mowimy o kierunkach na ktorych jest 0,x osob na 1 miejsce, czyli np. odlewnictwo, wiedza o teatrze, jakas fiza z astronomia czy filologia wietnamsko-tajska na UAMie ; ). Ale to tylko wtedy, gdy te uczelnie podejma decyzje o drugiej turze rekrutacji w terminie, w ktorym osoby z matura giertycha beda mogly skladac swiadectwa (zdaje sie ze dostana te swiadectwa jakos we wrzesniu).
A jesli chodzi o zaoczne, to zgadzam sie: nie bedzie problemu z dostaniem sie na takie studia, gorzej z utrzymaniem sie na nich.

Co do glowy Giertycha to wczoraj w Szymon Majewski Show sam sie chwalil ze przesuwal sofe od kaloryfera pod sciane czolem.
;D

__

Zaufany użytkownik
Seti!!!

2006-08-02 11:17:47

Lol u nas byloby to samo - to wynik raczej beztroskiego zycia niz zlej polityki edukacyjnej... .

__

Użytkownik
guhard

2006-08-02 14:14:31

guard ?

__

Użytkownik
miodek1337

2006-08-02 15:09:25

Nie ma co tego nawet komentowac. Tego czlowieka trzeba zdjac z tego stanowiska. On po prostu nie wie co robic i wymysla na sile jakies gowno! Potrzebny jest ktos z wyzszy wyksztalceniem pedagogicznym, albo jakas kompetentna osoba. Nie pajac z buszu, ktory nie wie co robi!

__

Użytkownik
unit10

2006-08-02 15:26:15

Romek mieć wyższe wykształcenie (jak i cały nasz sejm) ! Romek pracować w sklepie rowerowym na pólce z pedałami! Romek ukończyć WSDLZG-wyższa szkoła dla ludzi z wielkimi głowami! I Romek pracować dla sejmu!(czyli dla nas) ;-DDDD Oczywiście szanujemy Romka.

e: jak chcesz zdjąć Romka to możemy zrobić ściepe na snajpera i poprosić Owsiaka o dotacje na ten cel. :)

__

Użytkownik
spEn

2006-08-02 18:29:20

Sry, jakos mi sie tak z ochroniazem skojarzylo =D
;*

__

Użytkownik
DaveJ

2006-08-02 21:57:45

Ja nie wiem... czym tu się przejmować, kto nie zdał matury, a dostał ją od giertycha będzie miał problem z utrzymaniem sie na studiach, a tak to co ? Głupek będzie Głupkiem.

__

Użytkownik
lordminos

2006-08-02 22:13:00

Wiecej debili po 7 klasach podstawowki w polskim rzadzie !! Pokazmy UE i calemu swiatu, ze jestesmy w jednym najlepsi. W glupocie !

__

Użytkownik
n3x

2006-08-03 03:32:54

ja nie zdalem matury, obalem matme rok temu, teraz mnie to jebie jestem w angli i jakos tutaj nikt sie nie pytal o mature jak chcialem prace. nie mam zamiaru wracac do polski na jakies poprawki, szczerze to mi jest to nie potrzebne, zaraz moze ktos napisze ze on zrobil mature dla samego siebie :)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1606 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie