VIP
|
ekhem
oto co gość napisał mojej dziewczynie na sympatii )
Urodzisz nam dzidziusia...?
Witam Cię,Chyba nazbyt się pospieszyłem z owym zapytaniem, albowiem poza tym, że sam pomysł jest głęboko kontrowersyjny, to i obecnie nie do zrealizowania ze względu na mój poziom finansów. Aby móc myśleć o zrealizowaniu owej koncepcji, należy mieć kapitał liczony w miliardach euro. Nie mogę powiedzieć dziś, że w ciągu najbliższych dwóch - trzech lat, będzie mnie stać, na sfinansowanie każdego projektu na naszej planecie, natomiast mam prawo, powiedzieć dziś, że wiedza, którą posiadłem, uprawnia mnie do postawienia tezy, że może tak się stać. Już dziś, w pierwszych tygodniach funkcjonowania nowego rządu przypuściłem atak na najwyższych urzędników, po to, aby autorytetem naszego państwa wesprzeć moje działania, których kwintesencją będzie globalne wyczyszczenie wody, powietrza i lądu z zanieczyszczeń. Stałoby się to za sprawą wyeliminowania produktów przerobu ropy naftowej i gazu ziemnego, jak również energii atomowej, z listy surowców energetycznych. A w to miejsce weszłaby opracowana przeze mnie technologia wodorowa, do otrzymywania, której potrzebna jest tylko woda! Wystarczy tego wstępu, powracam do myśli przewodniej owego "szalonego" pomysłu. Zgodzisz się ze mną, że większość kobiet pragnie mieć zdrowe i mądre dzieci. Natomiast ja, wiem, że posiadam zarówno cechy charakteru, jak i pokłady umysłu stanowiące, ze mogę być wartościowym dawcą nasienia, dla tych kobiet. Jest rzeczą oczywistą, że kandydatki na biorcę nasienia, byłyby ostro selekcjonowane ( zostałyby opracować szczególne zasady rekrutacji), bo zajście w ciąże i noszenie pod sercem mojego dziecka, to ważny, ale tylko początek całego kompleksu działań. Kobieta biorca, po przyjściu selekcji a przed jej zapłodnieniem, podpisałaby umowę cywilno prawną, regulującą wszelkie prawa i obowiązki Stron. W ramach podpisanej umowy, kobieta otrzymałaby nieodpłatne, niezbywalne i bezterminowe prawo do zamieszkania wraz z dzieckiem w mieszkaniu (segmencie) o należytym standardzie, co miesięcznie otrzymywałaby stosowne środki na prowadzenie domu. Obszar, na którym byłyby rozmieszczone segmenty mieszkaniowe, byłby obszarem bardzo dużym, ale zamkniętym (monitoring) wyposażony w pełną infrastrukturę (przedszkola, szkoły wszystkich szczebli, klinika medyczna, obiekty sportowe i kulturalne, nie chciałbym, aby w najmniejszym stopniu, kobiety czuły się jak w inkubatorze. Takich obszarów miałbym kilka, roztasowanych w różnych regionach świata, po to, aby mogły One spędzać wolny czas urlopowy wraz ze swoimi dziećmi, w zróżnicowanym środowisku krajobrazowym i klimatycznym, ale bezpiecznie. Wszystko oczywiście całkowicie nieodpłatnie w pewnym wymiarze czasowym w skali roku. Dziś, gdy świat zaczyna płonąć, nie będzie innego wyjścia, aby móc normalnie funkcjonować, Nikt przez długie lata, nie opanuje fali terroryzmu, bo zaszczuto miliardy ludzi, w imię garstki tych, którzy mienią się lepszymi, czy namaszczonymi. Kwestia kontaktów damsko-męskich przyszłych matek, byłaby niezwykle ważka. Kobieta dla zaspokojenia swojej kobiecości musi mieć regularne stosunki, dlatego ja, mimo że byłbym biologicznym ojcem jej dziecka, nie mógłbym wymagać od niej seksualnej wstrzemięźliwości, bo sam nie zdołam przecież zaspokoić setek kobiet! Tak, więc we wspomnianej umowie, dopuszczalne byłoby, aby kobieta miała nieograniczone prawo do utrzymywania kontaktów seksualnych i towarzyskich z wybranym przez siebie partnerem, ale, nie mógłby on zamieszkać w zajmowanym przez nią segmencie. Jeśli zaś, miałaby się Ona zdecydować opuścić zajmowane pomieszczenia mieszkalne, musiałaby uczynić to bez dziecka! Już za sam fakt urodzenia dziecka, każda z kobiet otrzymałaby1 000 000 euro. Każdy z moich potomków, otrzymałby gruntowne wykształcenie i szczęśliwe bezproblemowe dzieciństwo, a po skończeniu szkoły wyższej, powiedzmy 1 milion euro na dobry początek i oczywiście możliwość pracy w Holdingu kontrolowanych przeze mnie firm. Oczywiście, każda z kobiet, miałaby prawo do bezpłatnej nauki we wspomnianych wyżej własnych uczelniach, jak też i innych poza miejscem zamieszkania. Mogłaby też, bez ograniczeń, (ale na ogólnych zasadach naboru) podjąć pracę w którejś z moich firm. Jest podstawowe pytanie o sens takich rozważań? Przecież podstawą i sensem macierzyństwa i ojcostwa, jest głębokie uczucie do swojego dziecka i dziecka do rodziców. Jak miałbym obdarzyć jednakowym uczuciem setki swoich potomków i czy nie czuły by się one półsierotami, nawet gdyby miały wszystko w sensie egzystencjonalnym? I w końcu, czy mógłbym z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, ze nigdy nie przydarzy mi się pomylić ich imion!!! Powiesz facet, to, po jaką cholerę Ci takie myśli chodzą po głowie. A ja Ci odpowiem, że dam światu technologię, która odmieni jego losy, a więc chcę, aby świat pozwolił mi uczynić to, czego nie uczynił nikt. Mam wielki dylemat, wiem, że będę należał do najbardziej wpływowych ludzi na naszej planecie i to niebawem, ale przecież nie jestem nieśmiertelny, co miałoby się stać z tak przepotężną fortuną. Kto miałby ją odziedziczyć i w jakim stopniu? Jak uczynić, aby potomkowie się nie pozabijali? I w końcu ilu najmądrzejszych z potomków potrzeba, aby stworzone imperium zgodnie rozwijać i nie stracić nad nim kontroli? Ja kocham życie, uwielbiam kobiety, szczególnie, gdy są piękne, pożądliwe i kwitnące, ale żadnej i nigdy już nie dam wyłączności na swoją osobę. Moje oczy raduje widok dziecięcych roześmianych i szczęśliwych buziek, dodając mi przeogromnej siły twórczej, przez co mój umysł jest tak płodny, jak królicza mama. OK, wystarczy, chyba i tak nie Przetrawiłaś tej treści, którą można porównać bardziej z wątkami przytaczanymi w twórczości Lema, jak przemyśleniami mogącymi stać się zrealizowanymi. Ale kto wie...? Nie krępuj się, jeśli uważasz, że moje pobudki i moja argumentacja, są Ci obce, przyjmę krytykę, jeśli nawet będzie bardzo głęboka. Ale proszę Cię o jedno, nie lekceważ tego, co piszę, tylko głęboko się zastanów.
Pozdrawiam Cię
Przyszły Tata
[source=www.ostatniafajtulapa.sympatia.pl]ostatniafajtulapa.sympatia.pl[/source]
__
|