Pomnik dla LISTKA.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2006-06-16 23:44:59
Na ostatniej konferencji prasowej LISTEK wykazał się wyjątkową bezczelnością i niekompetencją. Na pytanie dziennikarza w stylu : “Co dalej” - facet odpowiada, że wcale nie było tak źle i że mu się...pomnik należy, bo Polska drugi raz z rzędu na jest mundialu. Oczywiście tego, że nasi (działacze PZPN, bo przecież to głównie od nich zależy wygląd naszej piłki nożnej) drugi raz z rzędu dali ciała - tego już nie dodał. Idąc więc za ciosem zwracam się do wszystkich zainteresowanych: “Jak waszym zdaniem powinien wyglądać pomnik “ku czci i chwale” LISTKA? __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 23:48:04
1. Propozycja: Wielka litera "F" usytuowana na znaku "nieskończoności".
__
|
VIP
|
2006-06-16 23:57:31
Ja mysle, ze rasiak odlany z brazu oddawalby w calosci stan polskiej pilki. __
|
Użytkownik
|
2006-06-16 23:57:39
słowa Listka "Przy takim stanie futbolu, jaki mamy w kraju już sam awans należy uznać za sukces. Poza tym awansowaliśmy dwa razy z rzędu, a wcześniej nie było nas w tej imprezie przez 16 lat. Trzeba sobie uświadomić, że mamy zespół średniej klasy. Poza tymi piłkarzami, których trener Janas zabrał do Niemiec nie mamy wielu, którzy mogliby ich zastąpić" - ja sie z nim (wyjatkowo) calkowicie zgadzam, dla mnie nasz awans do MŚ to wielki sukces... przyczynila sie do tego rowniez latwa grupa, ale to juz inna sprawa... tak czy siak to ze tam gramy to duzy sukces __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 00:40:31
nie lepiej "wyciosany" z drewna? __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 01:25:43
Jeśli przypomnisz sobie naszą grupę eliminacyjną sprzed mundialu to z pewnością sam mi przyznasz rację, że nie była ona zbyt wymagająca - po prostu mundial dostaliśmy za friko. Co do piłkarzy - zauważ, że na mundial jeździ wielu zawodników, z jedynie wielkim nazwiskiem. Jestem pewien, że gdyby ktoś "poszperał" w zasobach II ligi to znalazłby kilka "perełek", którym ambicje nie pozwalałyby na ślamazarną grę, a to by pokazało że nikt nie jest niezastąpiony i panowie z wielkimi nazwiskami może by się przebudzili. Był czas na zbudowanie reprezentacji - 4 lata. __
|
VIP
|
2006-06-17 01:37:49
jeszcze zrobilby sie nam pinokio niechcacy. __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 02:18:39
nie nie nie... lekcewazysz zespoly takie jak Austria, Walia, Azerowie zawsze moga urwac punkty, czy Polnocna Irlandia z ktora przegrali Anglicy... kazdy z tych zespolow mogl nam urwac punkty... zaden nie urwal, dwukrotnie blisko byslimy remisu z anglikami... a co to tych perelek haha w zasobach 2 ligi nikogo nie znajdziesz dobrego hah marzenia __
|
VIP
|
2006-06-17 08:07:18
Kaczynski prezydentem, Lepper i Giertych premierami, Legia mistrzem..kogo dziwi to, że odpadliśmy?
__
|
VIP
|
2006-06-17 09:46:15
Takiego już mamy __
|
VIP
|
2006-06-17 10:09:53
Eliminacje były dziwne, ponieważ mieliśmy ładwiejszą grupe na MŚ i nie poradziliśmy sobie? Jak to jest? Musieliśmy pokonać tylko 2 zespoły.... __
|
VIP
|
2006-06-17 10:15:30
Śmieszne to jest. Każdy uważa nasz zespół za niewiadomo jaki. Przed mundialem, Żurawski coś mówił, że Polska jedzie na mistrzostwa po medale ;-d Z tego co pamiętam, zasłużyliśmy sobie na MŚ, dobrze grając eliminacje... ale nie obyło się bez farta. Nie pamiętam jaki to był mecz, wtedy co polscy piłkarze siedzieli w studio i gadali jakieś głupoty. Gdy tamten mecz ułożyłby się inaczej, gralibyśmy baraże, w których grały takie drużyny jak choćby Hiszpania. Więc gdyby nie odrobina farta, byłoby już po imprezie jeszcze przed jej rozpoczęciem.
__
|
Użytkownik
|
2006-06-17 13:21:36
A co ma mistrzostwo Legii do postawy reprezentacji Polski na Mistrzostwach Świata? Legia zdobyla mistrzostwo bo sobie na to zasluzyla. A to ze Ty nie lubisz wojskowych to nie znaczy ze masz gadac takie straszne glupoty ; o W ogole widze ze do tematu "nawinales". No ale zawsze mozna ponarzekac na polityke pomimo ze temat jest o "pilce noznej". __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 13:54:51
no czy mielismy latwiejsza grupe na MS to bym sie spieral ;p zespoly z ameryki poludniowej graja jednak troche inaczej, trudno nie trafilismy z forma (a tyle bylo gadanie ze swietnie sie czuja itd.) a rywale sa w swietnej formie (choc mecze przed MS mowily co innego) jednym zdaniem, to potwierdza ze pilka jest nieprzewidywalna xD __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 14:10:35
Bzdura. Listkiewicz wcale nie powiedział, że mu się pomnik należy. On to sformułował w ten sposób, że skoro za porażkę w MŚ chce się go odwołać to równie dobrze można byłoby mu pomniki stawiać, za to, że dwa razy z rzędu na te MŚ trafiliśmy. I w sumie ma racje - bo jak awansowaliśmy to wszystkie zasługi spłyneły na piłkarzy, a jak odpadamy to winą obciąża się PZPN i Janasa. __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 14:37:47
Nie trafilismy z forma? czemu z niemcami potrafilismy walczyc jak rowny z rownym a z ekwadorem (mimo iz nie gral na SWIATOWYM poziomie) przegralismy 2:0? Tutaj chyba nie chodzi o kondycje, a podejscie pilkarzy i trenera. Przed meczem z ekwadorem malo kto z polakow dopuszczal do siebie mysl, ze mozemy przegrac, juz remis bylby zaskoczeniem, przegrana poprostu nie wchodzila w gre. No ale stalo sie, rozumiem, zagrali poprostu jak cioty, wygladalo to jakby im sie poprostu nie chcialo... z Niemcami z kolei, po ogromnej fali krytyki, kilku niewielkich zmianiach, reprezentacja polski potrafila stawic czola jednej z najlepszych druzyn na swiecie (zaraz mnie ktos pewnie zjebie za to ze pisze o niemcach takie rzeczy, ale taka jest prawda, w korei i japoni 2gie miejsce, teraz moim zdaniem takze zajda wysoko). Wiec cos mi tu nie pasuje... do konca nie jestem pewien o co chodzi, ale zdaje mi sie ze glowna role w przegranej z ekwadorem odegralo podejscie naszych pilkarzy do tego meczu.
__
|
Użytkownik
|
2006-06-17 14:40:56
matura z religii to nie jest wcale zly pomysl, nie wiem czemu sie tak wszyscy bulwersujecie, przeciez nie ma byc to przedmiot obowiazkowy a jedynie do wyboru, nie chcesz? Nie zdawaj! Niektorym zdawanie religii byloby na reke, gdyz teraz, musza wybierac z czegos co ich nie interesuje (kolega chce isc do seminarium (wiem, nieduzo jest takich ale jednak, nateologie tez by sie napewno przyudalo)) i musial zdawac historie, ktorej nie lubil. Skoro jest historia sztuki czy tanca, to czemu nie religia? jak juz napisalem, nie chcesz, nie wybieraj. __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 14:47:22
"Przy takim stanie futbolu, jaki mamy w kraju już sam awans należy uznać za sukces."
__
|
Użytkownik
|
2006-06-17 14:50:53
"Zawiadomienie o zajeciu prawa majątkowego stanowiacego wierzytelnosc pieniezna u dluznika zajetego wierzytelnosci innego niz pracodawca, organ rentowy lub bank"
__
|
Użytkownik
|
2006-06-17 14:51:26
wiem sami se wezmiecie :(( __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 15:01:38
ty oddaj lepiej moje złote śrubki __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 15:10:03
patrz, ruskich jest pare razy wiecej i nawet na MS sie nie dostali... zly przyklad... a ze nie mamy mlodziezy, fakt za malo profesionalnych klubow dla mlodzikow (o ile takie w ogole sa w Polsce) a tak to w kazdym srednim miescie (u mnie jest 28tys) jakis klub gdzie mlodzi sie moga zapisac... __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 15:19:15
a ile ? __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 15:20:04
jest troche prawdy w tym co napisalem ale jest tez sporo bezsensu. zaczne od tego drugiego... nie rozumiem jak mozna pisac ze naszym sie nie chcialo grac z Ekwadorem... walczylismy, probowalismy, ale jak ktorys z reprezentantow powiedzial, Ekwadorczycy byli szybsi w tym meczu i nie byla to wina tego ze nie chcialo nam sie grac. ta wygrana z Chorwacja chyba zbyt rozweselila kadre i troszke zbyt pewnie sie poczulismy, ale nie mozna wychodzic na mecz z innym przekonaniem niz takim ze trzeba zwyciezyc... krytyka i to ze nie mielismy nic do stracenia, zmotywowalo naszych ludzi do wiekszej walki i walczyli. liczylem ze Zuraw pokaze co potrafi, a Szymek posle takie pily jakie posylal w eliminacjach, ale nie trafili z forma... niestety... i pierdzielenie ze lepiej wziasc jakis mlodych bo by powalczyli to juz totalne nie porozumienie... sorry ale tych dostalibysmy taki lomot ze odechcialo by sie wam eskperymentow na kilka naspenych dziesiatkow lat. mamy slaba lige, mamy w wiekszkosci slabych pilkarzy, sorry taka jest prawda. __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 15:54:28
hm.. Ruscy nie zbyt interesują sie futbolem, królują w innych dyscyplinach sportu, a my ? w żadnej __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 15:55:16
wszystkie które ukradles __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 16:05:42
te 24 karatowe czy 12 ? __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 16:18:41
Jelen wczesniej gral w czwartek lidze zanim do Wisly Plock poszedl __
|
Były Redaktor
|
2006-06-17 16:29:49
i tu się mylisz, imo. __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 16:57:06
kpisz, czy o droge pytasz ? jasne, że 24 adres moj masz, poniedzialek czekam na przesylke __
|
Użytkownik
|
2006-06-17 17:21:37
bez urazy ale gdybym mógł dałbym ci minusa... nie wiem co ci zrobiła legia, ale porównanie legii do giertycha to jakby porównać londyńską dziwkę z afrykańską dziewicą. zdobyli mistrzostwo bo na to zasłużyli. tak to jest z ludzmi ktorzy po prostu sadza ze legia jest bee, bo z warszawy a ich klub jest cacy bo jest ich...
__
|
Użytkownik
|
2006-06-17 18:57:31
Listkiewicz już 2 lata temu powinnien odejść ze wszystkimi dziadkami z Miodowej.
__
|
VIP
|
2006-06-17 23:11:41
no lol?
__
|
Użytkownik
|
2006-06-18 12:15:07
Gwoli ścisłości: będzie historia powszechna i historia polski, a nie będzie wychowania patriotycznego. Giertych zrezygnował z tego ostatniego. __
|
VIP
|
2006-06-18 12:29:33
czyli ta historia będzie podzielona na pewno? __
|
Użytkownik
|
2006-06-18 12:32:22
W tym kraju nic nie jest "na pewno". __
|
Użytkownik
|
2006-06-18 13:59:05
zasłużyli po po rundzie jesiennej byli za wisłą, a że się postarali i wygrywali praktycznie wszystko to zdobyli mistrza.
__
|
VIP
|
2006-06-18 14:46:23
misie? __
|
VIP
|
2006-06-18 15:46:52
Oby była podzielona. __
|
Użytkownik
|
2006-06-18 20:53:30
Oczywiście, powinniśmy wystawić drugoligowców przeciwko trzeciemu zespołowi Ameryki Południowej, bo zagrali ambitnie. Janas zagrał takimi kartami, jakie posiada. Niestety póki co mamy pecha na rozdaniu... __
|